19. března 2010

Patizónové kocky

2 patizony o průměru 10 cm,2 lžíce olivového oleje,1 kuřecí prsa pečená nebo vařená,2-3 rajčata,
100 g plesnivý sýr,1 lžíce provensálského koření,1 lžička koření tsasiky,1 lžička koření gyros,trocha soli

Patizony oloupeme, vybereme jadřinec a nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Vychlazená vařená nebo kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Rajčata spaříme vodou, oloupeme a vybereme jádra se štávou, nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Plesnivý sýr nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Vše opatně smícháme a přidáme koření se solí. Necháme proležet alespon 1/2 hodiny. Podáváme samostatně s jakoukoli přílohou nebo jako přílohu k hl.jídlu.

Žádné komentáře:

Okomentovat