16. března 2010

Mořská ryba v kabátě

platky mořske ryby nebo filé,brambory,1 ks taveného sýra,mléko,koření dle chuti,sůl,1 ks cibule,3 stroužky česneku,olivový olej,1 ks vejce,l lžíce másla

Plátky ryby nebo filé osolíme a okořeníme pečeme na oleji a vyjmeme. Brambory oloupeme a uvařime, mleko ohřejeme a rozpustime v něm tavený sýr.Z brambor udeláme klasickou bramborovou kaši, přidáme mléko,3 stroužky lisovaného česneku, osolíme,přidáme jedno syrové vejce a rozmixujeme. V oleji ve kterém jsme opekli rybu,osmahneme cibuli nakrájenou na plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu kaše,na ni rozložíme upečenou rybu kterou obložíme opečenou cibulí. Na vrch rozprostřeme zbytek bramborové kaše a necháme v troubě zapéci.

Žádné komentáře:

Okomentovat