16. března 2010

Filety z matjes

1 kg malých nových brambor,sůl, 1 svazek ředkviček,2 nakyslá jablka,5 lžic citronové šťávy,pepř, 1 lžíce středně ostré hořčice,špetka cukru,5 lžic slunečnicového oleje,1 svazek pažitky,4 dvojité matjesové filety

Brambory omyjeme a ve slané vodě 20 minut vaříme. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory slijeme, krátce přelijeme studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, hořčicí, cukrem a olejem a do této směsi přimícháme ještě horké brambory a znovu je ochutíme. Pažitku omyjeme a nasekáme na malé kousky. Spolu splátky ředkviček a jablek ji přimícháme k bramborové směsi. Matjesové filety omyjeme, osušíme a po jednom dvojitém plátku dáme na talíř s okořeněnými brambory. Jídlo můžeme ozdobit pažitkou

Žádné komentáře:

Okomentovat