Ve velké míse promícháme mouku se lžičkou soli a kypřícím práškem. Přidáme vejce a mléko. Vařečkou nebo v robotu směs vypracujeme do hladkého těsta. Rohlíky nakrájíme na drobné pravidelné kostičky, a vmícháme je do těsta. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Ruce poprášíme moukou a z těsta vyválíme dva stejně velké válečky o mprůměru 4 - 5 cm . Povrch má být hladký, žádné kostičky ztvrdlého pečiva nesmějí vyčnívat. Oba knedlíky necháme při pokojové teplotě 30 až 60 minut přikryté odpočinout. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Ztlumíme teplotu a vodu necháme jen slabě vřít. Občas vařečkou promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme 20 až 25 minut. Knedlíky necháme na děrované naběračce okapat a kráječem nebo nití je nakrájíme na asi centimetrové plátky. Ihned podáváme na předehřátém talíři.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2010
České knedlíčky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat