19. března 2010

Kedlubny na smetaně

4 velké kedlubny,špek, 1 velká cibule,smetana sladká,sůl, cukr, ocet,mouka pol.výběrová,zelená petrželka nebo celerová nať

Špek nakrájíme na malé kostičky a zprudka osmažíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na osmaženém špeku. Kedlubny nakrájíme na kostky 1x1 cm, trochu osmahneme na cibulce (pro zlepšení chuti a barvy můžeme přidat mrkev na kolečka a cuketu na kostky), osolíme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku dusit. Až je měkká,zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně,případně i trochou světlé jíšky. Po odstavení z ohně přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou ,nebo celerovou nať. Nakonec dochutíme solí , cukrem, trochou octa. Před podáváním necháme alespoň 10 min. rozležet. Podáváme samostatně s přílohou brambor,nebo jako přílohu k masu či párku s bramborama.

Žádné komentáře:

Okomentovat