19. března 2010

Bramborové koule

brambory,sůl,pepř,podravka,majoránka,cibule,česnek,vejce,strouhanka,voda na vaření brambor,olej na smažení

Očištěné brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě,necháme mírně vychladnout,tak,aby se daly loupat.Oloupané brambory vložíme do mísy,přidáme veškeré ingredience(cibulku na drobno,česnek prolisovaný)a šťouchadlem vytvoříme hmotu,kterou zpevníme přidáním strouhanky dle uvážení,poté tvarujeme koule velikosti středních rajčat,které řádně obalíme ve strouhance(pouze tím,že je ve strouhance otáčíme,nepoužíváme tedy klasický trojobal).Poté koule smažíme v rozpáleném oleji. Koule jsou fantastickou přílohou ke guláškúm,nebo ostrým směsím.

Žádné komentáře:

Okomentovat