19. března 2010

Hlávkové zelí dušené s ananasem

60 dkg bílého hlávkového zelí,vývar z hovězího masa nebo z vývarové kostky,8 dkg másla, 2 dkg cibule,20 dkg kompotovaného ananasu,lžíce citronové šťávy,trochu citronové kůry,1/8 litru bílého vína, sůl a nepatrně cukru

Nakrouhané zelí dáme do kastrolu a za občasného podlévání vývarem dusíme (odkryté) téměř do měkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle,přidáme k ní podušené zelí,nadrobno nakrájený ananas,citronovou šťávu,trochu nastrouhané citronové kůry, přilijeme víno, osolíme,osladíme a znovu podusíme. - Výborná příloha k pečeným bílým klobásám s opékanými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat