kelímek smetana ke šlehání ,300 g šunka , 0,5 cibule ,16 stroužků česnek ,2 brambory ,3 lžíce hladká mouka ,1,5 l vývar ,4 lžíce máslo , tvrdý sýr ,mletý černý pepř , sůl , majoránka
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku očistíme a nakrájíme na jemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Šunku nebo šunkový salám nakrájíme na menší kousky. Tvrdý sýr (například eidam) nastrouháme na jemném struhadle. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a 8 stroužků nakrájeného česneku. Vše orestujeme, poté přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme potřebným množstvím vývaru, přidáme nakrájené brambory a necháme uvařit. Mezitím si na pánvi a na zbylém másle osmažíme nakrájenou šunku nebo šunkový salám. Jakmile jsou brambory uvařené, polévku přestaneme vařit a rozmixujeme polévku na jemno. Již bez vaření přidáme zbylý prolisovaný česnek a podle chuti koření a smetanu. Krémovou česnekovou polévku podáváme ozdobenou nastrouhaným tvrdým sýrem a osmaženou šunkou. Mně osobně k tomu ještě chutnají chlebové krutony.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat