10. dubna 2013

Zelený hrášek po francouzsku

0,5 hlávky ledového salátu, 450 g mraženého hrášku, 2 jarní cibulky, lžička cukru, 2 lžíce máslových vloček dle chuti sůl a bílý pepř

Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky 2 cm široké. Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve. V horké vodě rozmrazíme hrášek a dáme jej do rendlíku na salát. Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek. Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem. Směs dusíme pod pokličkou 5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem přitom občas potřeseme. Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat