10. dubna 2013

Čočka na česneku a cibulce

400 g čočky,2 velké cibule,6 stroužků česneku,kostka masoxu, lžíce octa, kostka cukru, jíška na zahuštění, olej

Čočku zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne odstát. Potom ji ve stejné vodě uvaříme doměkka. Když je čočka měkká, přidáme bujónovou kostku, necháme ji rozpustit, provaříme a dochutíme solí, lžící octu a cukrem.V rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli - asi 10 minut dohněda. Přidáme česnek, který jsme rozdělili na stroužky, oloupali, přiložili plochou stranu nože, úderem pěsti rozdrtili a poté nakrájeli nadrobno.Česnek vhodíme k cibulce, necháme rozvonět a smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme jíškou a dochutíme. Podáváme s volským okem a osmaženou slaninkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat