špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 200 g anglické slaniny, 500 g čočky, 20 g másla, cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, voda
Čočku zalijeme vodou a necháme 1 hodinu bobtnat. Pak přidáme pepř, prášek do pečiva a vaříme. Když se začne vařit voda, slijeme ji a necháme okapat.Na másle osmažíme nasekanou cibuli a anglickou slaninu. Okapanou a vychladlou čočku dáme do mísy a přidáme cibulku, česnek, vejce a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme karbanátky a smažíme je po obou stranách. Čočkové karbanátky necháme na ubrousku okapat od oleje.Čočkové karbanátky se slaninou podáváme teplé.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat