11. dubna 2013

Čočkové karbanátky se slaninou

špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 200 g anglické slaniny, 500 g čočky, 20 g másla, cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, voda

Čočku zalijeme vodou a necháme 1 hodinu bobtnat. Pak přidáme pepř, prášek do pečiva a vaříme. Když se začne vařit voda, slijeme ji a necháme okapat.Na másle osmažíme nasekanou cibuli a anglickou slaninu. Okapanou a vychladlou čočku dáme do mísy a přidáme cibulku, česnek, vejce a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme karbanátky a smažíme je po obou stranách. Čočkové karbanátky necháme na ubrousku okapat od oleje.Čočkové karbanátky se slaninou podáváme teplé. 

Žádné komentáře:

Okomentovat