11. dubna 2013

Červená čočka s rýží a houbami

200 g červené čočky, 200 g rýže, 50 g sušených hub, 100 g anglické slaniny, cibule, mrkev, 150 g kadeřávku, 1 l vývaru, 1,5 dcl bílého jogurtu, stroužek česneku, lžička oleje, dle chuti mletý pepř, kmín, sůl a nať petrželky

Čočku a rýži přebereme a propláchneme. Sušené houby namočíme na půl hodiny do studené vody. Kostičky anglické slaniny rozpečeme na troše oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Pak přidáme překrájené houby, podusíme několik minut, přisypeme rýži, směs promícháme, okořeníme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme 15 minut. Pak přidáme čočku a na kostičky a nudličky nakrájenou mrkev a necháme ještě 10 minut vařit. Přisypeme omytý nakrájený kadeřávek a podusíme dalších 5 minut, až se vývar vsákne. Podáváme ozdobené petrželkou a polité omáčkou ušlehanou z jogurtu, soli, pepře, rozsekané petrželky a prolisovaného česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat