12. dubna 2013

Zapečená cizrna se zeleninou a rýží

200 g suché cizrny, 150 g rýže parboiled, 300 g brokolice, 0,5 malého celeru,2 mrkve, 500 ml mléka,100 g másla,3 lžíce celozrnné pšeničné mouky,Solčanka

Přes noc namočenou cizrnu uvaříme bez soli doměkka. Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody. Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, brokolici pokrájíme na malé růžičky. Uvařenou cizrnu s rýží smícháme dohromady i s připravenou zeleninou a vše dáme do zapékací misky. Ochutíme Solčankou a dobře promícháme. Vše zalijeme omáčkou připravenou tak, že na másle krátce osmahneme celozrnnou mouku a zalijeme ji horkým mlékem. Dobře ji prošleháme a dochutíme Solčankou. Pokrm dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat