9. dubna 2013

Ostré fazole s uzeninou

2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce, 5 stroužky česneku, 200 g uzeniny, konzerva bílých fazolí, hovězí  bujón, cibule, 2 lžíce másla /oleje/, 3 brambory, chilli, trocha ostré papriky,trocha kurkumy, sladká paprika, kečup, gulášové koření, majoránka, jíška, chléb

Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme.Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku.Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Zahustíme vychladlou jíškou.

Žádné komentáře:

Okomentovat