9. dubna 2013

Pikantní hrachové karbenátky

400 g zeleného mraženého hrášku, 200 g krupek, 200 g brambor, 200 g kyselého zelí, 2 lžíce pol. mouky, 2 lžíce strouhanky, 3 česneky, dle chuti majoránka, pepř, sůl, dle potřeby olej na plech, petrželku a několik druhú zeleniny na ozdobení

Musíme nejdříve krupky uvořit v osolené vodě do měkka a pak je scedíme. Syrové oloupané brambory nastrouháme na struhadle pozor šťavu, ale neslejváme. Kyselé zelí nakrájíme na jemno. Pak dáme do mísy krupky, brambory, nasekané zalí, hrách, strouhanku, utřený česnek, mouku, pepř, majoránku, sůl a vše velmi dobře promícháme. Rukou děláme pak střední karbenátky, které vkládáme na pekáček s olejem a pečeme z obou stran dozlatova při teplotě 200 °C. Nakonec ozdobíme zeleninkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat