10. dubna 2013

Segedínský guláš ze sójového masa

2 dl zakysané smetany, 500 g kysaného zelí, olej, 2 cibule, 100 g sojových kostek, 70 g rajského protlaku velká, stroužek česneku, sladká paprika, majoránka, bujón zeleninový, kmín, sůl

Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut.Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme a 10 minut dusíme. Potom přidáme protlak, mletou papriku a opražíme. Přidáme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ guláše dusíme 10 minut. Potom přidáme překrájené zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme 20 minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou. Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat