9. dubna 2013

Čočka s kroupami nebo s rýží

500 g čočky, 150 g rýže nebo krup, velká cibule, 2 bobkové lístky, 2 stroužky česneku, dle chuti: sůl a pepř, 2 lžíce vinného octa, 100 ml olivového oleje

Čočku namočíme, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Dáme vařit celozrnou rýži a asi po 10-ti minutách přidáme čočku, cibuli nakrájenou na hrubo, česnek, bobkový list a pepř. Skoro ke konci, až je čočka měkká, přidáme sůl, ocet, olej a necháme trochu přejít varem. Olej se přidává ke konci, aby neztratil na kvalitě, obsahující zdravé látky a vůni. Jestli nechcete ocet, můžete vynechat, a každý si může přidat přímo na talíř. Podáváme s bílým sýrem a chlebem. K tomu kapiový salát, nebo olivy a cibuli.

Žádné komentáře:

Okomentovat