11. dubna 2013

Sójový tokáň

300 g plátky  sojového masa, 2 střední cibule, 0,5 paličky česneku, majoránka, 0,5 lžičky pepře, trocha rajského protlaku, zakysaná smetana, sůl, zeleninový vývar 

Připravíme si sójové maso. Sójové maso vhodíme do vroucí vody (osolíme, přidáme nějaké koření dle chuti - není potřeba) vaříme dokud maso nezměkne (cca 0,5 hodiny ) scedíme a přebytečnou vodu z kousků vymačkáme. Nakrájíme cibuli na menší kousky, česnek na stejně velké kousky a obojí osmažíme do zlatova, ke konci smažení přidáme majoránku a maso - to můžete, ale nemusíte taky trochu osmahnout, ale pravděpodobně se vám přichytí (což vůbec nevadí) zalijeme to vodou (tak aby maso, mírně plavalo - chceme co nejméně tekutiny). Přidáme protlak, nebo kečup, znovu majoránku a asi 0,5 čajové lžičky pepře (má to být pálivý) a vaříme, během toho přisolíme (s tím solením trochu počkáme co si maso vezme z kečupu...) hotová konzistence je hodně masa, málo šťávy. Nakonec ještě přidáme trochu majoránky a utřený česnek.Nakonec se pokrm zjemní kysanou smetanou. Při nevýrazné chuti přidejte zeleninový vývar v kostce.

Žádné komentáře:

Okomentovat