10. dubna 2013

Cizrnové kuličky

konzerva cizrny, konzerva hnědé cizrny (obě po 425 g), vejce, lžíce cizrnové mouky, 6 stroužků česneku, sůl, oregáno, cayenský pepř, strouhanka, zeleninový vývar

Obě konzervy slijeme a cizrnu dáme do nádobi, kde ji rozmixujeme na hrubou kaši. Při mixování přiléváme po troše zeleninový vývar, aby se cizrnová směs lépe mixovala. Pak přidáme cizrnovou mouku, utřený česnek, vejce a koření a promícháme. Postupně přisypávávme strouhanku, dokud nám nevznikne tužší těsto, ze kterého lze tvarovat kuličky. Necháme 10 minut odležet a poté dochutíme solí. Znovu promícháme a mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které ze všech stran osmahneme dozlatova. Mě se osvědčilo smažení po cca 5 kusech v malém hrnci. Podáváme v pitta chlebu se zeleninou a česnekovým dipem.

Žádné komentáře:

Okomentovat