9. dubna 2013

Letní bulharské fazole

5 loupaných rajčat, velká petržel, 4 velké mrkve, 0,5 kg bílých fazolí, 4 lžíce olivového oleje, 4 cibule, 0,5 celeru, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, dle chuti: sůl a pepř

Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do hrnce a zalejeme vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme ostatní ingredience, pokrájené na hrubo. Sůl a pepř přidáme, až když jsou fazole poloměkké a vše dovaříme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen tak, aby se nic nepřipálilo. Zelenina pustí štávu, a rajčata s mrkví vše zahustí. Kdo touží po masíčku, není špatné přidat na kousky pokrájenou anglickou slaninu. Podáváme s chlebem nebo bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat