11. dubna 2013

Fazole po Bosniacky

300 g červených fazolí, 2 cibule, sůl, 150 g anglické slaniny, balení Vitany - plněné papriky, 2 mrkve, 3 brambory

Červené fazole necháme aspoň 3 hodiny namočené. Poté slijeme vodu, propláchneme. Fazole vložíme do papiňáku, zalijeme dostatečným množstvím vody (cca 2, 5l), ochutíme solí a nasypeme celý pytlík Vitana šikovné recepty plněné papriky. Fazole vaříme v papiňáku asi 40 minut.Mezitím nakrájíme slaninu na větší kousky, nadrobno nakrájíme cibulku. Obě suroviny dáme osmahnout na pánev. Oloupeme brambory a překrojíme na čtvrtky, mrkev oloupeme a překrojíme na 2 - 3 ks.K fazolím do papiňáku přidáme cibulku se slaninou, brambory a mrkev a necháme ještě asi ještě 10 minut v papiňáku vařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat