8. dubna 2013

Eintopf z červené čočky

cibule, 3 stroužky česneku, 3 papriky, malý pórek, 250 g červené čočky, 3 lžíce olivového oleje, 750 ml vývaru, 2 bobkové listy, sůl, mletý černý pepř, špetka sušeného tymiánu 

Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, vykrojíme z nich semeníky a dužinu nakrájíme na jemné nudličky. Pórek očistíme a jeho bílou část nakrájíme na středně silná kolečka. Čočku propereme pod tekoucí vodou, vybereme tmavá zrna a na sítku necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek. Orestujeme ho pouze krátce, dozlatova. K cibuli s česnekem vmícháme okapanou čočku. Zalijeme ji vývarem, přidáme k ní bobkové listy a pod pokličkou necháme čočku na malém plameni pomalu vařit. Když je čočka téměř měkká, přidáme do hrnce pokrájené papriky s pórkem. Vyjmeme bobkové listy, čočku dochutíme solí, čerstvě umletým pepřem a rozemnutým tymiánem a dovaříme ji doměkka. 

Žádné komentáře:

Okomentovat