9. dubna 2013

Hrách na maďarský způsob

100 g prorostlé uzené slaniny, lžíce rajčatového protlaku, 200 g loupaného žlutého hrachu, cibule, 3 stroužky česneku, dle chuti: kmín a sůl, 200 g pikantnější klobásy, lžíce mleté červené papriky, 200 g brambor, dle potřeby olej, kostka bujónu

Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka. Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak, rozetřený česnek, papriku, trochu kmínu. Přidáme brambory nakrájené na kostky a hrách. Zalijeme takovým množstvím bujónu, aby byl hrách zakrytý. Klobásu nakrájíme na kolečka a na trošce oleje opečeme, potom přidáme k hrachu spolu s olejem. Hrnec přikryjeme pokličkou a jídlo v troubě udusíme do měkka. 

Žádné komentáře:

Okomentovat