8. dubna 2013

Těstoviny s fazolemi

4 lžíce másla, 2 cibule, 2 mrkve, feferonka, 2 stroužky česneku, lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, šálek červeného vína, 500 g fazolí, lžička tymiánu, 350 g vařených těstovin, špetka soli, špetka pepře

Na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Poté přidáme najemno nakrájenou feferonku, utřený česnek, osolíme a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, zaprášíme moukou, dolijeme zeleninovým vývarem a červeným vínem a vaříme 10 minut. Přidáme fazole, tymián a prohřejeme. Poté jemně vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařili dle návodu na obalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat