11. dubna 2013

Bylinkové tofu v olivové marinádě

bylinková sůl, lžička olivového oleje, 250 g bylinkového tofu
marináda :3 lžíce smetanového jogurtu, 2 lžíce sojové omáčky japonské. 8 oliv se sýrovou pastou

Na recept použijeme bylinkové tofu, které rozkrájíme na plátky a jen mírně posypeme bylinkovou solí.Připravíme si marinádu. Olivy nastrouháme na jemném struhadle, promícháme se sójovou omáčkou a jogurtem.Plátky tofu potřeme marinádou, uložíme na talíř a zbytkem olivové marinády zalijeme. Necháme stát 30 minut.Bylinkové tofu i s marinádou zprudka osmahneme na lžičce olivového oleje - z obou stran. Stačí 2 - 3 minuty. Bylinkové tofu v olivové marinádě podáváme teplé i studené jako chuťovku. Chutná dobře samotné, ale i s bramborovou kaší jako hlavní chod. Na talíři můžeme tofu dozdobit čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, případně olivami.

Žádné komentáře:

Okomentovat