10. dubna 2013

Krokety z cizrnového pyré

200 g cizrny, 2 stroužky česneku, snítka petržele, 0,5 cibule, dle chuti koriandr, mletý kmín, kurkuma, chilli, mletý pepř, sůl, dle potřeby: olej, 300 g bílého jogurtu, 10 kuliček hroznového vína, lžíce citronové šťávy a sezamové pasty

Cizrnu namočíme do studené vody. Syrovou ji umeleme na masovém strojku, přidáme pokrájenou petržel, cibulku, česnek a okořeníme. Pro zahuštění můžeme přidat hladkou mouku. Z hmoty pak tvarujeme pomocí lžíce kuličky, které osmažíme v oleji a pokládáme je na ubrousek, aby se zbavily přebytečné mastnoty. Servírujeme je v placce arabského chleba s okurkovým salátem a přelivem z jogurtové omáčky. Příprava dipu je snadná - stačí smíchat jogurt s pokrájenými kuličkami vína, citronovou šťávou a sezamovou pastou.

Žádné komentáře:

Okomentovat