11. dubna 2013

Kuskus s rajčatovým pyré

200 g celozrnného kuskusu, 1,5 hrnku horké vody, 300 g rajčatového pyré, plátek másla, 2 jarní cibulky, 3 lžičky olivového oleje, 3/4 kostky zelenin. bujónu, 100 g eidam, tymián

V hrnečku přivedeme do varu vodu se zeleninovým bujónem, necháme rozpustit. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Eidam nastrouháme.Celozrnný kuskus vsypeme do větší misky, zalijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a necháme nabobtnat (asi 10 minut).Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli, zalijeme rajčatovým pyré, přidáme podle chuti sušený tymián a prohříváme za stálého míchání. Nakonec vmícháme strouhaný eidam a odstavíme.Do kuskusu vmícháme plátek rozpuštěného másla, ještě teplé rajčatové pyré a promícháme. Podle chuti přidáme ještě jiné koření a máme hotovo. Kuskus s rajčatovým pyré podáváme zatepla i zastudena jako hlavní chod. Ozdobit můžeme natí cibulky nebo jiným kouskem zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat