28. září 2010

Kuřecí maso na špízy

400 g kuřecích prsíček, stroužek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citronové štávy, lžička kari, velká mrkev, sůl, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 2 malé cibule, 6 tenkých plátků prorostlé slaniny, sůl, černý pepř

Marináda : Maso opereme,osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky.K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové štávy a kari a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky,které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme,odstraníme z nich semínka a vnitřní část,vepereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny.na každý špíz pak nabodneme 3 závitky,které střídavě proložíme zeleninou tak,aby byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme. Špízy pak opékáme 8-10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava:během opékání je potíráme marinádou.hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat