28. září 2010

Kuře na jehle

kuřecí prsa, oravská slanina, cibule
marináda : 3 lžíce sojové omáčky, lžíce dezertního vína, lžička cukru, lžička zázvoru, 3 stroužky protlačeného česneku, sůl
směs na potírání : 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu,
příloha - Brokolice na víně : brokolice, 3 stroužky česneku, bílé koření, vegeta, 2 dl bílého vína

Uděláme si marinádu a necháme v ní maso aspoň dvě hodiny. Potom napícháme na jehly spolu se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí. Brokolici očistíme, na oleji zpěníme česnek, přidáme brokolici, okořeníme a podlijeme vínem. Dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat