1. září 2010

Telecí řízky pečené v alobalu

4 velké telecí řízky, hladká mouka na poprašení, sůl, 60 g másla, malý lilek nakrájený na malé plátky, 4 plátky sýra, 2 lžičky sušeného oregána, pepř

Řízky poprášíme moukou a mírně osolíme.Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme po obou stranách asi 30 sekund.Pak je vyjmeme. Na máslo dáme plátky lilku, opečeme je z obou stran dohněda a vyjmeme. Řízky rozložíme na obdélníky alobalu,na každý dáme plátek lilku,rajčete a sýra. Posypeme oregánem a pepřem. Maso se zeleninou a sýrem zabalíme do alobalu. Mezi sýrem a alobalem musí být volné místo.Balíčky rozmístíme na plech a pečeme ve středně rozehřáté troubě 180°C asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat