30. srpna 2010

Karbanátky plněné brokolicí

600 g mletého vepřového masa, 120 g brokolice, 2 lžíce nasekaných bylinek (tymián, bazalka, estragon), 3 stroužky česneku, velká mrkev, špetka mletého pepře, sůl, olej na smažení, 100 g polníčku, lžíce nasekaného porku

Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami,utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici necháme rozmrazit, čerstvou krátce spaříme ve vroucí vodě a rozebereme na růžičky. Z připravené masové hmoty vytvarujeme stejně velké placičky,do jejich středu položíme kousek brokolice a zabalíme ji do mletého masa. Ruce namáčíme do vlažné vody a tvarujeme malé karbanátky. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a karbanátky po dobu asi 12 minut po obou stranách osmažíme.Hotové karbanátky podáváme s čerstvým pečivem a obložené zeleninou-polníčkem, mrkví, porkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat