30. srpna 2010

Asijské kuřecí prsty

300 g rýže, sůl, olej, 600 g kuřecích řízků, směs koření na kuře, med, 400 g sterilované míchané zeleniny (asijská směs), 4 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce pažitky
na těstíčko: 2 vejce, 50 g sezamových semínek, 3 lžíce solamylu, 50 g hladké mouky, 50 ml rýžového vína nebo mléka

Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme 10 minut "dojít". Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi 9 cm dlouhé a 2 cm široké. Osolíme a okořeníme. Na těstíčko dobře prošleháme vejce, sezamová semínka, mouku, solamyl a víno. Namáčíme v něm maso a smažíme na rozpáleném oleji 4-5 minut dozlatova. Osmažené kousky necháme na ubrousku okapat. Pak je potřeme medem a obalíme v sezamových semínkách. Podáváme se sterilovanou zeleninou a rýží promíchanou s pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat