na těstíčko: 2 vejce, 50 g sezamových semínek, 3 lžíce solamylu, 50 g hladké mouky, 50 ml rýžového vína nebo mléka
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme 10 minut "dojít". Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi 9 cm dlouhé a 2 cm široké. Osolíme a okořeníme. Na těstíčko dobře prošleháme vejce, sezamová semínka, mouku, solamyl a víno. Namáčíme v něm maso a smažíme na rozpáleném oleji 4-5 minut dozlatova. Osmažené kousky necháme na ubrousku okapat. Pak je potřeme medem a obalíme v sezamových semínkách. Podáváme se sterilovanou zeleninou a rýží promíchanou s pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat