30. srpna 2010

Játra po indicky

250 g jater - drůbežích ,jehněčích příp. i vepřových, 1/4 lžičky zázvoru, 3/4 lžičky čerstvě mletého pepře,lžička soli (stačí i 1/2 pokud méně solíte), 1/4 lžičky sladké papriky, 4 stroužky česneku, lžička citronové šťávy, 1 až 2 lžíce tuku na smažení

Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na drobnější kousky a dobře promícháme se směsí koření, česnekem a citronovou šťávou. Směs necháme asi 30 minut odležet. Připravíme dostatečně velkou pánev, aby se játra rozprostřela ve slabé vrstvě po celém dnu. Rozpálíme dostatečně tuk, nejlépe olej. Do rozpáleného oleje vložíme marinovanou směs a játra zprudka opékáme ze všech stran za neustálého míchání. Pozor, játra jsou rychle hotová za cca 60 - 90 sekund, musí být křupavá a křehká, když je budete dělat déle, mohou ztvrdnout. Pokud budete dělat větší množství, musíte úměrně zvětšit i množství přísad a koření, rovněž doba přípravy vzroste - je nutno si dobře ohlídat, kdy budou játra hotová. Jako příloha se hodí rýže, případně je možno i hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat