30. srpna 2010

Karbanátky klasicke

1 kg mletého masa, 6 ks rohlíků, 20 dkg strouhanky, 4 ks vejce, 2 dcl mléka, 5 pol. lžic plnotučné hořčice, hlávka česneku, 2 cibule, sůl, majoránka mletá, kořeněná směs pro mleté maso

Mleté maso vložíme do větší mísy, poté přidáme následující ingredience :  2 dcl mírně ohřátého mléka, 4 ks vajec, na kostičky nakrájených 6 ks rohlíků, jemně nakrájenou cibuli, natřený česnek, hořčici, osolíme a dochutíme majoránkou a kořením na mletá masa. Po vložení všech ingrediencí toto celé důkladně promícháme. Pokud je směs řídká přisypeme strouhanku. Celé necháme asi 30 min naležet a poté si vytvoříme placičky, které osmažíme v rozpáleném oleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat