3. září 2010

Plněné drůbeží řízky

kuřecí (nebo krůtí) prsní řízky dle počtu strávníků, sýr-cihla v celku (na 5 řízků cca.250 g), 250 g másla nebo hery, sůl, pepř, citron, trochu vegety

Řízky nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme,opepříme, posypeme vegetou a pokapeme citronovou šťávou. Sýr a salám nakrájíme na špalíčky, které vždy 2 × sýr a 1 × salám položíme na maso, přeložíme a dobře upevníme párátky. Takto připravené řízky klademe na pekáček, kam jsme nakrájeli kousky másla nebo hery. Špalíky sýru a salámu poklademe nahoru na řízky, stejně jako další kousky másla. Můžeme ještě posypat nakrájenými žampióny a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme dalším pekáčkem a pečeme asi 1 hod. Příloha: pečené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat