3. září 2010

Krůtí řízky s mangem

2 zralá manga, 100 g goudy, 4 lžíce posekané směsi bylinek, 4 krůtí řízky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, kari, sladká paprika

Manga oloupeme a dužinu vdílcích odkrojíme od pecky. Goudu zbavíme kůry, najemno nastrouháme a smícháme s bylinkami. Řízky omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm opečeme z obou stran. Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme, okořeníme kari a mletou paprikou,a vložíme do vymazané zapékací formy. Dílky manga poklademe na řízky. Vše posypeme směsí bylinek a sýra a zapékáme v troubě přibližně 10 min. Podáváme s opečenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat