27. září 2010

Plněné placky

5 vajec, 2 dl mléka, 0.15 l sodovky nebo minerálky, 200 g polohrubé mouky, lžička kypřícího prášku do pečiva, olej na opečení palačinek, 400 g směsi zeleniny, 50 g másla, sůl, pepř, 100 g eidamu
na trojobal : hladká mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení

Připravíme hladké těstíčko a necháme ho asi 30 minut stát. Pak na pánvi vymaštěné olejem upečeme palačinky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme na másle, osolíme ji a okořeníme pepřem. Palačinky naplníme zeleninou, nastrouhaným eidamem, svineme a obalíme v trojobalu. Na rozehřátém oleji smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat