2. května 2010

Zeleninové těstoviny

5 rajčata, 5 papriky (všechny ruzné druhy), 1 cibule střední, strouhaný sýr, 1 neapolská omáčka na těstoviny (vitana maggi knorr), nebo boloňská nebo rajčatový protlak, česnek, dle chuti šunka,těstoviny, olej nejlépe olivový (muže být i normální rostl.), pepř, sul, bazalka

Nejprve dáme vařit těstoviny a než se těstoviny uvaří budeme mít připravenou omáčku. Ještě až dáme těstoviny do vody začneme vařit Neapolskou nebo Boloňskou omáčku. Na pánev dáme olej orestujeme na jemno nakrájenou cibulku přidáme na malé kousky (asi čtverečky) nakrájené rajčata a papriky, necháme povařit aby zelenina změkla a pustila štávu, dle chuti mužeme přidat i šunku, ale to už by asi ztrácelo význam jako zeleninové těstoviny, no ale v chuti se meze nekladou takže jak je libo šunky je dost, opepříme a osolíme již změklou zeleninu a přelijeme již uvařenou Neapolskou omáčkou necháme chvilku povařit ke konci posypeme bazalkou a servírujeme nakonec posypeme chutným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat