5. května 2010

Roláda z vepřového masa

500 g vepřového bůčku, 200 g strouhanky, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, petrželka, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce

Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky (5 mm x 5 mm). Paprikové lusky pokrájíme na větší kostičky. Do mísy přidáme maso, papriky, žloutky, strouhanku, nasekanou petrželku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs dochutíme solí, muškátovým květem a přidáme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Vše zlehka ještě promícháme.Směs vložíme na mikrotenovou fólii, smotáme na knedlík, který ještě zabalíme do hliníkové fólie, aby nám držel tvar. Vaříme asi 30 - 40 minut. Roládu podáváme nakrájenou na plátky s brambory v různé úpravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat