7. května 2010

Guláš s vepřovými droby

1kg vepřového masa (plec, krkovička nebo libový bůček), 500 g vepřových drobů (jazyk, srdce, játra, ledvinky, slezina), 3 větší cibule, 4 lžíce sádla, 1 až 2 lžíce sladké papriky, půl  lžičky chilli nebo pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, l

Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří. Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením. Podáváme s kynutými knedlíky nebo čerstvým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat