5. května 2010

Řízky jako svíčková

lzicka másla, cibule, lžička sladké papriky, 6 vepřové řízky, nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel, 2 feferonky několik plátků hub, litr zakysané smetany, hruba mouka na zahusteni

Na másle zpěníme cibuli, zasypeme lžičkou sladké papriky. Naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Po 20 minutách přidáme nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel, 2 feferonky a několik plátků hub. Dusíme doměkka a zalijeme litrem zakysané smetany zahuštěné hrubou moukou. Omáčka nemá tak hedvábný charakter jako  svíčková, ale má výbornou chuť. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat