2. května 2010

Thajské kuřecí křidélka se zeleninovou rýží

12 kuřecích křidélek, 4 stroužky česneku, barevný drcený pepř, koriandr, mletý zázvor, sojová omáčka, 2 lžíce medu, 100 g kečupu, grilovací koření, 400 g rýže, 100 g zmraženého hrášku, 1 červená paprika, olej

Kuřecí křidélka omyjeme,okořeníme grilovacím kořením,drceným pepřem a necháme marinovat v oleji. Marináda: Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sojové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku. Troubu předehřejeme na 210°C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme do měkka a zlatova.
Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky nakrájenou papriku s hráškem, promícháme s vařenou rýží a podáváme. Lze podávat i s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat