2. května 2010

Špagety s masem na pivu

500 gr. špaget, 1 konzerva vepřového nebo hovězího masa, 2-3 cibule, rajský protlak, ketchup, sůl, cukr, pepř, nastrouhaný sýr, sladká paprika, olej, 2 dcl piva
Špagety uvaříme běžným způsobem. Omáčku si připravíme tak, že do hlubší pánve nalejeme olej a když je dostatečně rozpálen přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom vložíme maso z konzervy a rajský protlak. Přidáme polévkovou lžíci cukru, zhruba menší čajovou lžičku soli, sladkou papriku, nezapomeňte míchat, aby nezhořkla, pepř dle chuti a tak cca 2 min. před koncem pivo. Po zpěnění odstavíme a můžeme začít podávat na špagety. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a přichutíme ketchupem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat