7. května 2010

Plátky na pivě s klobásou

4 plátky z vepřové krkovice, lžíce oleje, cibule, mletá paprika, mletý pepř, sůl, 1 dl světlého piva, paprika, 2 rajčata, půlka klobásy, 2 lžíce kečupu, strouhanka

Plátky z krkovice naklepeme, nařízneme a prudce opečeme po obou stranách na pánvi vytřené olejem. Vyjmeme je, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme mletou papriku, po zpěnění ji hned zalijeme trochou vody a částí piva, uvedeme do varu a přidáme zpět maso. Osolíme je, opepříme a dusíme. Po chvíli přidáme papriku nakrájenou na nudličky, spařená a oloupaná a nakrájená rajčata, klobásu nakrájenou na kolečka a dusíme dále. K téměř měkkému masu přidáme trochu strouhanky namočenou ve zbylém pivě, kečup a ještě chvíli dusíme, dokud maso zcela nezměkne. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat