7. května 2010

Plněné kotlety s hlávkovým zelím

4 silnější vepřové kotlety, 4 plátky šunky, 2 stroužky, česneku, kmín, sůl, 60 g tuku

Náplň : 1 cibule, 1/4 menší hlávky zelí, cukr, ocet, 1 lžička oleje

Z vepřových kotlet maso asi do poloviny kosti odřizneme. Ostrým nožem prořízneme kotletu tak, aby vznikla kapsa. Dovnitř vložíme plátek  šunky a náplň ze zelného salátu - naplň: nadrobno nakrajenou cibuli promícháme se zelím nakrajeným na drobné nudličky, přidáme cukr, ocet a olej.Vše dobře promichame. Kapsu uzavřeme parátky nebo grilovacími jehlami. Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kminem a na rozehřátem tuku za občasného podlévání horkou vodou a přelévání štávou pečeme do měkka. Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedliky.

Žádné komentáře:

Okomentovat