2. května 2010

Šanghajské kuře

500 g kuřecí špalíky, 3 stroužky česnek, 2 cibule, 0,2 l sherry ( sandeman ) - suché, 0,1 l sójová omáčka, 0,3 l rýžové víno, 1 pórek, 0,05 kg ústřicová omáčka, 20 g anýzová semínka, kukuřičné klásky,
bambusové výhonky, těstovinové nudle

Připravíme si nejdříve marinádu: Rýžové víno, sherry, sojová omáčka, ústřicová omáčka a anýzová semínka. Do této marinády na chvíli naložíme kuřecí paličky. Samozřejmě čím déle tím lépe. Zprudka osmahneme česnek a poté paličky na Wok pánvi. Po opečení dozlatova, vyjmeme i se šťávou a slijeme do kovové nádoby. Na téměř suchou rozžhavenou pánev dáme péci cibuli, kukuřičné klásky, pórek, bamb. výhonky zalijeme zlehka dusíme Po změknutí vložíme zpět kuřata s marinádou, ale určitě nedávat vše. Nakonec přidáme těstoviny- nudle.

Žádné komentáře:

Okomentovat