5. května 2010

Rolovaná vepřová játra

800 g vepřové krkovice nebo plece bez kosti, 300 g uzené krkovice, 100 g uzeného jazyku, celý česnek, drcený kmín, mletý zázvor, sůl, sekané vepřové kosti na kvalitní šťávu, 100 g škvařeného sádla

Vepřovou krkovici očistíme a prokrojíme na plát. Ten nasolíme, očesnekujeme a zlehka naklepeme. Z ořezaného masa a poloviny uzeného nasekáme jemnou fáš a ochutíme ji kmínem, solí a zázvorem. Do fáše vmícháme kostky uzeného jazyku a masa a zavineme ji do připraveného plátu masa. Rolovanou pečeni stáhneme do alobalu a zvolna pečeme podlité vodou. V poslední fázi dopečeme do barvy rozbalené. Šťávu připravíme z vypečených nasekaných kostí a doplníme ji kousky česneku osmaženými v sádle

Žádné komentáře:

Okomentovat