2. května 2010

Indie s rozinkovou ryži

4 kuřecí prsíčka, 2 lžičky oleje, 2 středně velká jablka, 2 lžičky kari koření, 0,5 dl bílého vína, mletý pepř,2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 0,5 dl šlehačky, 1 lžička sójové omáčky

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Z oleje, sójové omáčky, kari koření a pepře pripravíme marinádu, ve které necháme nudličky v chladu nejméně 2 hodiny proležet. Poté nudličky opečeme na zbytku oleje. Do hotových nudlíček přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a oloupaná, na plátky nakrájená jablka. Cibuli podusíme a zalijeme smetanou. Těsně před podáváním přidáme víno a jenom prohřejeme, dále nevaříme. Podáváme s rýží, smíchanou s rozinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat