13. května 2010

Vepřový steak s broskví

130 g vepřová pečeně bez kostí, sůl, olej, vývar B, máslo, šunka, broskve kompotované, sýr tvrdý

Z opláchnuté, vykoštěné, vepřové pečeně-střední časti ukrojíme řez-plátek o potřebné hmotnosti, mírně jej naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Nechame krátce odležet. Připravené plátky pečeme na grilu nebo na panvičce. Opečené potřeme máslem. Výpek zastříkáme vývarem a dobře provaříme. Do vhodné zapékací misky, vymazané máslem, vložíme opečené plátky masa, na ktere položíme plátek šunky, půlku kompotované broskve a překryjeme plátkem tvrdého sýra. Zapečeme v troubě. Zapečené plátky vyjmeme, obě štávy smicháme, převaříme a při podávání porce štávou podleváme. Přílohy : různě upravené brambory, jemnější druh zeleninových salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat