15. května 2010

Guláš se zakysanou smetanou

4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovézího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, 3/8 l kysané smetany

Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo, přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světléhněda. Přidejte koření, vývar, ocet a snížte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou, maso duste do měkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polejte hustou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat